Let’s hear your beautiful voice

Je stem. Je maakt er dagelijks gebruik van.  Je praat, lacht, huilt, schreeuwt, fluistert en zingt er onder andere mee. Ik zing en praat heel wat af 😉 Ik klets wat af met mijn vriendinnen, kan uren lang praten met mijn man  en praat graag met mijn klanten en mijn familie. Ik zing graag voor mijn dochter of voor wie het maar horen wil.  De afgelopen maand heb ik geleerd dat het heel goed is om je stem af en toe te verheffen en je stem laten horen . SPEAK UP! Je hebt je stem immers niet voor niets gekregen. Ook werd ik er weer meer van bewust dat als je goed naar je lichaam luistert, het je zelf verteld wat er aan de hand is.

Your inner voice
Je innerlijke stem verteld je precies wat er aan de hand is, of het goed met je gaat of juist niet, het enige wat jij hoeft de doen is te voelen,te luisteren en  je innerlijke stem ruimte geven. Klinkt heel simpel, maar dat is het vaak niet.  In januari 2019  schreef ik over dat lachen goed voor je is en dat je positieve mindset wel degelijk invloed heeft op je fysieke én mentale gezondheid.  Mentaal voel ik mijn goed, heel sterk zelfs, misschien wel té goed.  Ik luister vaak beter naar mijn mind, dan naar mijn lichaam, wat ik vaak achteraf moet bezuren. Herken je dat? Fysiek voel ik me momenteel een oud wijf. In november 2018 had ik de laatste onderzoeken en bloedtesten en de woorden van mijn internist waren : “je moet de ziekte maar accepteren en je blijft vast moe door het “life changing event“( #het moederschap)”. Over dit laatste had ik enorm mijn twijfels omdat dochterlief twee weken naar haar geboorte de nacht doorsliep en tot op de dag van vandaag elke nacht doorslaapt. Ik dus ook… Mijn medicatie werd niet aangepast, ondanks mijn klachten. Ik legde mij erbij neer, ik was te moe om mijn stem te laten horen totdat ik halverwege januari 2019 fysiek weer achteruit ging. Ik kreeg  problemen met de opname van mijn medicatie en mijn voeding. Niet echt bevorderlijk als je op gewicht wil blijven en energie wilt krijgen, kan ik je vertellen. Mijn haren vielen enorm uit, mijn nagels brokkelden af ( lang leve de gellak), ik was extreem snel moe, ook al nam ik voldoende rust en mijn spieren gingen tintelen waren pijnlijk. Ik kreeg zelfs vocht in mijn knieën en een overbelaste meniscus (Door het vele hurken #momslife ). Als schoonheidsspecialiste ben ik bezig met huidverbetering en vind ik het  belangrijk mijn uiterlijk goed te verzorgen, maar als iets binnen in je niet goed werkt, zie je dat aan de buitenkant en ik kreeg kleine ontstekingen op mijn gezichtshuid (Gelukkig kan ik door mijn make-up skilles alles goed camoufleren). Maar hoe mooi de andere dingen in mijn leven ook zijn,  ik was zo klaar met mijn fysieke toestand.
” Wees de verandering die je wenst te zien in deze wereld.”
(
deze wijze spreuk is niet van mij, ik las ‘m een aantal jaren eens op een theezakje tijdens een high tea, je weet wel zo’n theekransje waarbij je urenlang kletst, liters thee wegdrinkt en een lunch en diner in één krijgt ). Als ik wat wens te veranderen, moet ik zelf in beweging te komen, in dit geval mijn stem  laten horen en voor mijzelf opkomen. Ik belde mijn huisarts op, met een trilling in mijn stem vertelde ik van mijn klachten en dat ik graag een second opinion wilde omdat ik geen vertrouwen heb in de internist waarbij ik onder behandeling was. De volgende dag zat ik bij mijn huisarts en vertelde mijn verhaal. Een dag later zat ik samen met manlief bij dé nieuwe internist in hét ander ziekenhuis. Ik had al mijn gegevens van mijn oude internist verzameld en gaf de stapel, wat inmiddels een heel dossier was geworden, aan de nieuwe internist. Het eerste wat mijn nieuwe internist zei, toen hij het dossier doorlas, was “Goh, ik snap dat dit heel verwarrend moet zijn voor jou, als ik alles zo doorlees, is het voor mij als arts ook verwarrend, laat staan voor jou..” Ik werd gerustgesteld en mijn nieuwe internist nam dé tijd voor mij. Hij stelde voor nieuwe onderzoeken te doen er werden wel acht buisjes bloed afgenomen. Hij zei dat het ook zou kunnen dat er niets anders uit kan komen, de tijd zal het leren.

Let’s hear your beautiful voice 
Ik was twee weken in spanning voor de uitslagen.  Wachten duurt altijd lang. Toen kwam de dag van de uitslag. Er is ontdekt dat ik al ruim een jaar bloedarmoede heb, mijn ijzergehalte is extreem laag (wat deels mijn extreme vermoeidheid verklaard). Ik heb de auto-imuunziekte pernicieuze anemie ( een chronische ziekte waarbij mijn afweersysteem de cellen mijn maag aanvalt met als gevolg dat ik  geen Vitamine B12 opneem uit voeding). Maar… mijn schildklierwaardes zijn veranderd, wat zou kunnen betekenen dat mijn schildklier misschien weer kan of is gaan werken. Terwijl mijn oude internist had gediagnostiseerd dat mijn schildklier niet meer zou gaan werken.Ik weet dat er veel voor mij gebeden wordt en ik bid zelf ook regelmatig voor mijn gezondheid.
Overal is een tijd voor, voor mij een spannende tijd omdat ik de komende weken een experiment wat betreft mijn schildkliermedicatie ben gestart, wat ik erg spannend vind. Het kan namelijk levensgevaarlijk zijn en brengt veel risico’s en bijwerkingen met zich mee. Maar ik ben weer een stapje verder en kijk graag vooruit en vertrouw op God. Hij heeft het laatste woord of lied.. Ik zing graag, maar soms kun je even niet zingen. Ik zing bijvoorbeeld elke maand met toffe mensen in een band in mijn kerk, maar dat gaat fysiek momenteel even niet, dus is het tijd voor iemand anders om haar prachtige stem te laat horen. Het leven is soms net als muziek, soms zing je, soms speel je mee en soms doe je even helemaal niets en luister je en kun je op adem komen. Ik luister nu graag  naar anderen en hoop in mei weer de sterren van de hemel te zingen.   Wat ik je wil meegeven is luister naar jezelf, je innerlijke stem én speak up, want je hebt die prachtige stem niet voor niets gekregen.

Liefs,

Daphne Véronique

p.s. Voor mijn man schreef ik het eigen nummer Pure as gold, luister maar eens..

 

 

 

 

 

 

Advertentie

Eén gedachte over “Let’s hear your beautiful voice”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s