a smile is the prettiest thing you can wear

Een nieuw jaar, daar word ik nu vrolijk van! Nieuwe kansen, nieuwe herinneringen maken en… nieuwe goede voornemens. Laatst sprak iemand mij aan, ze vond dat ik altijd ‘zo vrolijk’ ben en kreeg het compliment dat ik zoveel lach. Er ontstond een mooi gesprek over vrolijk zijn, lachen en hoe we in het leven staan, dat mijn inspireerde te schrijven. I have decided to smile a lot, to be grateful and tot give love, because it’s good for my health. Wat zijn jouw goede voornemens en wat maakt jou blij?

Smile a lot!
Mijn man stond in november 2018 op een vakbeurs voor orthopeden, waar hij o.a. een lezing kreeg over “lachen is gezond voor je gezondheid” (  hij zit nogal regelmatig bij de huisarts, orthopeed of ander arts , voor zijn werk dan..). Toen hij van de vakbeurs thuiskwam vertelde hij mij over de lezing. Er is wetenschappelijk bewezen dat vrolijke, optimistische mensen over het algemeen gezonder zijn dan mensen die pessimistisch zijn.  Lachen is gezond en maakt dus gezond! Ik lach elke dag, lach graag naar anderen  (soms ook om anderen) en lach in de spiegel naar mijn spiegelbeeld
( is echt leuker dan boos of chagrijnig kijken hoor, probeer maar eens uit!). Ik kan zelf de slappe lach in mijn eentje hebben. Lachen toch?! Wanneer heb jij voor het laatst gelachen?
Mijn man brengt ook elke dag een lach op mijn gezicht, dat begint al met het kopje thee, dat hij elke ochtend voor mij maakt voordat hij gaat werken en hij heeft een goed gevoel voor humor, waardoor we regelmatig lachen, gieren, brullen.  Ook onze dochter maakt mij iedere dag aan het lachen. Ze begint al te lachen als je ’s ochtends haar kamertje binnenloopt en lacht de hele dag door naar iedereen en om alles wat ze ziet en ontdekt. Natuurlijk heeft madam ook haar gekke uurtje (hebben we allemaal, toch?) en kan ze de Drama Queen uithangen als ze haar zin niet krijgt, maar haar naam doet haar eer aan. Abigaïl betekent “vreugde van de vader”, al is Abigaïl ook een vreugde voor haar moeder, ons blije ei! Waar ik ook heel blij van word is van de stad Parijs.  Zo ook in 2013, toen ik een weekend in Parijs verbleef. Mijn (toen nog) vriend huurde een bootje , zodat we lekker op het water konden lunchen. Ik mocht het stokbrood uit de rugzak  pakken, maar stuitte op een enorme doos die blijkbaar al het hele weekend in de rugtas bleek te zitten ( Ik ben persoonlijk meer een handtastype, dus vriendlief liep met de rugtas). Ik keek verbaast naar de doos waar de naam van onze plaatselijke juwelier Van Manen op stond en keer mijn vriend vragend aan. Hij zei dat ik de doos mocht openmaken. Ik haalde, nieuwsgierig als altijd,  snel de deksel van de doos. Er zat geen ring in, maar… een grote schakelketting van titanium. Er kwam een grote glimlach op mijn gezicht (ik had namelijk een soortgelijke ketting  in de VOGUE gezien en had wel  eens ( lees: heel vaak)laten vallen dat ik zo’n ketting HEEEL GRAAG zou willen hebben. Toen kwam zijn vraag, dé vraag..
“Lieverd, wil je met mij trouwen?”
Er kwam een nog grotere glimlach op mijn gezicht en ik zei dat ik dolgraag met hem wilde trouwen. Maar het is 1 april..was mijn tweede reactie. Mijn man vond 1 april een erg grappige dag om mij ten huwelijk te vragen. Hij vond een verlovingsring saai dus bedacht hij de grap “Tijd om je maar eens aan een ketting te leggen” met het mooie collier. De grapjas. Hij heeft mij door de jaren heen met veel humor naar het leven leren kijken en dat maakt het leven een stuk vrolijker!  Vrolijk word ik trouwens ook als ik zing en als mijn huis net schoon is gemaakt. Van een warm bad of inspirerende gesprekken met toffe mensen word ik ook enorm vrolijk.  Waar word jij vrolijk van?

Being Grateful!
Als optimist ga ik dus vrolijk door het leven, maar altijd vrolijk zijn werkt niet altijd. Ik heb ervaren dat door altijd maar positief te blijven, ik de negatieve dingen in mijn leven soms verdring. Vorig jaar ben ik chronisch ziek geworden en daar is niets vrolijks, grappigs of lachen aan. Daar baal ik enorm van, daar ben ik verdrietig van, maar ik denk dat ik door mijn positieve houding verder kom, dan als ik in een slachtofferrol kruip. Er zijn nog zoveel mooie dingen waar ik God enorm dankbaar voor ben. Het is nu januari 2019. Ik ben dankbaar dat ik al 32 jaar mag rondlopen op deze aarde ( oké 31 jaar, ik liep snel). Ik ben dankbaar voor mijn liefdevolle gezin. Het afgelopen jaar, op 9 januari 2018, mocht ik het vijfjarig bestaan van mijn bedrijf Veroda Beauty & Wellness vieren en in de vernieuwde salon mijn missie verder doorzetten: alle vrouwen laten zien hoe mooi ze zijn, unieke exemplaren en ze leren dat ze ook goed voor zichzelf moeten zorgen.  Ik ben dankbaar voor alle inspiratie die ik heb ontvangen voor het schrijven van een boek, mijns eerste roman. Ik hoop het boek natuurlijk uit te gaan geven zodat iedereen geïnspireerd mag worden te doen waar hij of zij voor bedoeld is:  je talenten en gaven inzetten en inzien dat je een steeds mooiere versie mag worden van jezelf. En ik ben dankbaar voor mijn super vriendinnen, zorgzame familie en mijn lieve buurvrouwen. Je merkt in tijden dat het niet zo goed met je gaat wie echt om je geven en voor je klaarstaan, dat vond ik erg fijn. Waar ben jij dankbaar voor?

To give Love..
Goede voornemens, ik denk dat bijna iedereen ze heeft. Ik vind dat als je je iets voorneemt je dit ook moet doen, maar dan valt niet altijd mee, vind je ook niet?  Mijn goede voornemen is: Don’t forget to love yourself. Ik ben vooral bezig met anderen ( daar word ik namelijk blij en gelukkig van) maar, als ik niet goed voor mijzelf zorg, ben ik uiteindelijk niet meer in staat om goed voor een ander te zijn. Wees lief voor jezelf. Maar hoe doe je dat? Alles wat je doet, de keuzes die je maakt hebben consequenties.  Ik heb gekozen om elke dag tijd te nemen voor mijzelf om bijvoorbeeld te schrijven, te mediteren, te bidden, te lezen en om gewoon niets te doen en om minimaal 1 keer per maand een hele dag voor mijzelf te hebben. Ik heb gekozen te blijven werken in mijn bedrijf, want daar krijg ik voldoening van en wie weet welke mooie dingen er dit jaar weer op mijn pad mogen komen. Om liefde uit te delen zit ik mij in op een zorgboerderij, waar ik voorheen om de week vrijwilligerswerk deed. Door mijn gezondheid kan ik nu één dag per maand vrijwilligerswerk doen., maar weet je hoe goed het voelt en hoeveel je ontvangt als je geeft? Ik zou het iedereen aanraden om af een toe vrijwilligerswerk te doen, je liefde uitdelen.

A smile is the prettiest thing you can wear
Ik ben er van overtuigt dat je mindset wel degelijk invloed heeft op je lichamelijk én geestelijke gezondheid. Het schijnt zelfs dat je iemand ziek kunt praten. Hoe bizar is dat? Ik geloof dat als je goed bent voor jezelf, lief bent voor jezelf, nog beter voor anderen kunt zijn. Lachen is goed voor je. Een lach is het mooiste wat je kunt dragen en kost je helemaal niets, het levert je vooral veel op.

Liefs,
Daphne Véronique

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s