Happy New Me!?

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik het vind om moeder te zijn en of mijn leven veranderd is nu met een kindje erbij. Mijn leven én lijf zijn zeker veranderd. Er is een nieuwe fase aangebroken. Van kilo’s luiers, bergen wasgoed en voedingsschema’s tot heerlijk knuffelen, intieme beautymomentjes en de bijzondere liefdesband met dochterlief. Ik geniet van deze nieuwe levensfase, zoekende naar de balans in combinatie met een eigen bedrijf, vrijwilligerswerk , afspraken met vriendinnen, tijd voor mijn man en voor mijzelf. 


Voor mijn zwangerschap was ik altijd bezig en voelde mij regelmatig onrustig. Ik “moest” dit en ik “moest” dat. Ik heb mijzelf de vraag gesteld van wie moet ik dit allemaal? Niemand vroeg dit immers van mij. Ik legde de lat veel te hoog en was een enorme perfectionist. Het moederschap heeft mij echt veranderd. Aan de ene kant is mijn hele lichaam van slag geraakt door de zwangerschap en bevalling. Maar aan de andere kant voel ik een innerlijke rust. Wat een kindje krijgen al niet met je doet.

Mamma Relaxt!
O
nlangs vroeg de oppas uit onze kerk hoeveel kinderen ik heb. Ik keek haar verbaasd aan en glimlachte. Ik vond het grappig aangezien ik een kersverse mamma ben. Ik antwoorde  dat we één kind hebben. De dame vond mij zo relaxt overkomen en dacht dat ik al enige ervaring had als moeder.  Een mooi compliment. Ik heb veel naar andere moeders gekeken, tips en advies gekregen. Vervolgens heb ik nagedacht over hoe ik het zelf graag zou willen doen als moeder. Ik ben duidelijk en gestructureerd ( ik heb zelf duidelijkheid en structuur nodig). Ik neem regelmatig tijd voor mezelf, “het relax-momentje“. Kan dit? Jazeker! Kwestie van plannen & loslaten. Op de momenten dat ons meisje slaapt of in de box speelt kies ik regelmatig om iets voor mijzelf te doen i.p.v. als een gek mijn huis door te rennen omdat het schoon “moet” of de was opgevouwen “moet” of noem maar op wat je “moet”. Ik wil haar bewust leren dat ze ook tijd voor zichzelf mag hebben, omdat ik denk dat we, op zijn tijd,  allemaal relax-momentjes nodig hebben. Een kopje koffie drinken, stille tijd houden, een warm bad nemen of wat lezen. Bedenk het zelf maar en relax!

Happy new me?
Ik moet zeggen dat mensen altijd erg gemakkelijk doen over zwangerschappen en bevallingen.  Veelal lees je over hoe mooi alles is, hoe fantastisch, dat het één grote roze wolk is.  Mijn zwangerschap vond ik erg zwaar. Daarin tegen had ik wel een droombevalling van nog geen drie uur. Na mijn bevalling viel ik enorm veel en snel af, had ik o.a. vermoeidheidsklachten en was ik 21 dagen ongesteld. Na een aantal bloedonderzoeken en een scan blijkt mijn schildklier ontstoken te zijn. Door de zwangerschap en de bevalling is blijkbaar mijn schildklier op hol geslagen door veranderingen in mijn hormoonhuishouding en immuunsysteem. Eerst maakte hij te veel schildklierhormonen aan en nu is mijn schildklier bijna gestopt met werken. De schildklier regelt o.a de stofwisseling, is zeer belangrijk voor je lichaam en zonder schildklier kun je niet leven. Ik heb medicijnen gekregen en de percentages op genezing zijn gelukkig hoog.  Verder uitzieken en over een aantal maanden moeten mijn klachten verdwenen zijn. Ik voel me enorm gezegend dat we zo’n mooi mensje hebben gekregen, maar lichamelijk gezien vind een zwangerschap nogal een aanslag op je lijf. Ik kijk nu al uit naar de zomer. Dan hoop ik 32 jaar te worden en vier ik meteen mijn “ontzwangering”.Happy new me!

Ik denk dat je door ervaringen en gebeurtenissen in het leven kunt veranderd. Je krijgt meer inzicht, leert met vallen en opstaan jezelf steeds beter kennen. Je wordt steeds een mooiere versie van jezelf.  Door mijn zwangerschap en de geboorte van Abigaïl ben ik zeker veranderd. Natuurlijk baal ik enorm dat ik nog niet helemaal ben hersteld. Is mijn leven nu eenmaal anders geworden door de verantwoordelijkheid en zorg voor een kindje, heb ik een andere tijdsindeling en houd ik rekening met ons meisje. Maar de veranderingen hebben mij goed gedaan. Ik kan
makkelijker ontspannen, voel ik mij rustiger, heb ik de lat lager kunnen leggen en ben geen mega perfectionist meer. Goed is goed! Ik ben blij dat ik bewuster keuzes maak om iets wel of iets niet te doen, zie mijn blog over keuzes maken. https://ladyveroda.wordpress.com/2018/01/19/beautiful-choices/.  Het leven is en blijft zoeken naar een balans, ik denk dat het vooral belangrijk is om dingen te accepteren en je te focussen op wat er wel goed is en gaat. Er zijn zoveel redenen tot dankbaarheid. Ik accepteer wie ik ben, ben gelukkig met wie ik ben en dankbaar voor mijn gezin. Het belangrijkste voor mij is dat ik innerlijke rust heb gevonden.

 

Advertentie

2 gedachten over “Happy New Me!?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s