Pluk de dag

Wat houd ik toch van de lente. Het seizoen waar de natuur haar schoonheid ontluikt, een tijd waarin alles weer begint te groeien en te bloeien. Terwijl de prachtige schepping ontwaakt, kom ik ook weer een beetje tot bloei. De winter is niet echt mijn seizoen, behalve als er net sneeuw gevallen is en de wereld er sprookjesachtig wit uitziet. Ik zit in de wintertijd het liefst bij  de warme kachel of haard met thermokleding  ( ja, echt een uitkomst!) aan. Kaarsjes om mij heen,  ideeën en plannen maken voor het komende voorjaar. Mijn laatste blog postte ik net voor Valentijnsdag… oeps.. en toen ‘life happend’. Herkenbaar? Ik heb de afgelopen maanden vooral geleerd om de dag te plukken, want alles liep anders dan mijn plan. Hier een nieuw blog, laat je inspireren!

Voorjaarsplan

Het voorjaar is echt een periode om weer plannen te maken, zaken op orde te stellen en de tijd om weer uit te vliegen, vind je ook niet?
Qua werk had ik een vrij lege planning, aangezien mijn bedrijf dicht moest blijven vanwege de maatregelen. Wel had ik af en toe een online consult, want niet werken kan ik gewoonweg niet en ik borrel altijd van de ideeën. Zo hadden we de nodige plannen voor onze verbouwing gemaakt en konden we februari  jl. weer starten met ons #projecthome . We zijn vorig jaar in april 2020 gestart met onze grote verbouwing (daarover later (een blog) meer). Op de planning stond het voorbereiden van de eerste verdieping en het nieuwe dak. Net voor Valentijnsdag was manlief ‘toevallig’ aan het hout zagen in de schuur van zijn ouders voor onze verbouwing. Het plan was eigenlijk dat hij een dag eerder zou zagen, maar dat plan hadden we omgegooid en was hij dus een dag later hout gaan zagen in de schuur van zijn ouders. Hij moest even in het ouderlijk huis zijn en liep nietsvermoedend naar binnen waar hij zijn moeder vond. Hij handelde direct en wist op dat moment niet dat hij haar leven aan het redden was, want ze bleek een ernstig hartinfarct te hebben.  Ik geloof niet in toeval en geloof dat mijn man op het juiste moment op de juiste plek is geweest. Het plan voor onze romantische Valentijns-date kreeg een zwart randje en we maakten ons zorgen om het leven van mijn schoonmoeder die op de hartbewaking lag. Het sneeuwde en we zijn met dochterlief een sneeuwwandeling gaan maken. We hebben gehuild, gebeden, maar ook gelachen en wat moois van ons weekend gemaakt. Gelukkig is het, door het snelle handelen van mijn man en de kundigheid van de zorg, tot op de dag van vandaag goed met mijn schoonmoeder.  Daarnaast hadden we het plan om het ons nieuwe dak in het voorjaar op/ over ons huidige dak te zetten en het oude dak te verwijderen. Alleen zijn we afhankelijk van het weer, want met storm en regen wil je echt niet zonder dak.  De maanden april en nu ook mei zijn kouder en natter dan ooit… we hadden zelfs een enorme lekkage, ondanks de voorzorgsmaatregelen,  dus zijn we minder ver gekomen dan we in eerste instantie als plan hadden bedacht en kregen er waterschade bij. Het is wat het is en we bouwen door, kijken per dag wat er kan. Natuurlijk hebben we een planning, maar door weersomstandigheden, persoonlijke omstandigheden en de leveringsproblemen rondom bouwmaterialen lopen plannen soms toch anders…


De grote voorjaarsschoonmaak
Ik ben gemaakt om te werken en vond het heel erg dat ik ( samen met veel andere ondernemers) niet mocht werken. Normaliter kan ik helaas niet full-time werken, vanwege mijn gezondheid, maar ik ben van mening dat er altijd wel iets is, wat je kunt doen. We hebben allemaal onze talenten gekregen en ik geloof dat we die mogen inzetten zodat jij er jezelf en anderen blij mee kunt maken. Één van mijn talent tijdens de lock-down was in ieder geval schoonmaken. De grote voorjaarsschoonmaak is er niets bij, man, mijn huis was brandschoon! Ik maakte alles telkens maar weer schoon, want naast het koffie-date’s met mijn vriendinnen, de opvoeding van dochterlief, wat schrijven aan mijn boek en wat online consulten had ik verder een vrij lege agenda.Ik leek op een gegeven moment wel wat neurotisch op het gebied van schoonmaken ( ik ben niet voor niets ‘schoonmaakspecialiste’ volgens de dochter van een klant van mij) te worden. De druppel was dat manlief zijn tanden voor de derde keer in de keuken moest poetsen omdat ik onze Belgisch stenen wastafel weer eens in de HG kleur-verdieper (werkt perfect, overigens) had gezet en de wastafel zo mooi wilde laten glimmen. Belgisch hardsteen is geen praktisch maar vooral mooi materiaal en qua schoonmaken een uitdaging, aangezien er geen zure schoonmaakmiddelen op kunnen en kalk niet te vermijden is.
Op een avond, een paar dagen nadat ik weer gewerkt had in mijn salon, stonden manlief een ik  samen in de badkamer onze tanden te poetsen.

‘Daph, zie je iets?’ vroeg manlief mij.
‘Uh, wat moet ik zien, dan ?’ was mijn antwoord en ik keek wild om mij heen en haalde mijn schouders op.
‘Kijk eens naar beneden.’ ging hij verder.
Ik keek naar de niet-meer-glimmende wastafel met kalkslag en tandpastavlekke
n en  ik dacht aan mijn nogal neurotisch-achtige actie.
‘ Fijn dat ik weer aan het werk ben hé, mijn liefste?!’ en ik gaf ‘m een vette knipoog.
‘Heel fijn!’ en hij sloeg zijn arm om me heen.Snoeien & Groeien
In april voelde het alsof mijn emoties en gevoel net als prachtige lentebloesem eindelijk weer dé  ruimte kregen om te ontluiken. Mijn eerste natuur is om overal het mooie in te zoeken en door te gaan, maar ziek zijn is niet leuk. Ik strijd elke dag een battle tegen een onzichtbare auto-immuun ziekte die mijn schildklier aanvalt waardoor ik hypothyreoïdie heb gekregen, de ziekte van Hashimoto. In mijn geval werkt mijn schildklier niet meer. Wist je dat je zonder schildklier niet kunt leven? Ik ben afhankelijk van medicatie die de werking van mijn schildklier heeft overgenomen en elke dag is een nieuw avontuur. Om te kunnen groeien en bloeien is naast regen en zonneschijn ook het nodige snoeiwerk  nodig.  Ik laat mijzelf al een geruime tijd snoeien door coach  Alette van de Lagemaat van https://www.dialoogmetperspectief.nl/ .

Ik heb weer geleerd om boos, verdrietig en bang te mogen zijn, in plaats van alles weg te lachen.  Ik leer met vallen en opstaan mij niets aan te trekken van wat anderen van mij vinden of zeggen en heb mijn prioriteiten gesteld.  Mijn creatieve kant heeft zich ontpopt, ik teken en schrijf mijn eerste debuut roman. Ik kom weer tot bloei!  Pluk de dag

We kunnen zoveel plannen maken, maar ons leven is onvoorspelbaar en niemand weet wat hem of haar de volgende dag te wachten staat. Dat zie je alleen bijvoorbeeld al aan de hele Corana-periode, wie had vorig jaar kunnen bedenken dat we er nu nog steeds mee te dealen hebben?  Leef elke dag voluit en in het nu. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat  we alleen maar dit moment hebben en geen invloed hebben over wat er gebeurd is of wat er komen gaat?  Doe je op dit moment waar je echt blij van wordt? Kom je tot bloei? Alles wat je liefde en aandacht geeft groeit en bloeit! Laat jezelf verrassen, maak keuzes en pluk je dag! Daar word je nog mooier van.

Prachtige dag,

Daphne Véronique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s