Let love guide your life

Het is bijna Valentijnsdag. Ik heb niets met de commerciële bedoeling erom heen,  maar wel met de romantische liefdesverklaringen en de romantische sfeer. Ik schreef vroeger, in mijn puber-verliefdheid, heel wat anonieme kaarten en briefjes naar de jongens waar ik een ‘crush’ op had, maar nu ik al jarenlang een relatie heb schrijf ik mijn  liefdesverklaringen en briefjes gericht aan  manlief. Op Valentijnsdag verzinnen we om de beurt een date om onze liefde te vieren. De Liefde… dat is iets kostbaars, iets heel bijzonders en als je het gevonden hebt iets om te koesteren. In mijn omgeving zie ik nogal wat relaties die op de klippen (lijken) te lopen, dat doet pijn. Ik werd geïnspireerd om te schrijven en ik schrijf dit blog vanuit de diepst van mijn hart.

Liefde is…

lief·de (devmeervoud: liefdesliefden)
1.warme genegenheidtussen die twee was het liefde op het eerste gezicht bij de eerste ontmoeting(de) liefde bedrijven seks hebben
2.oprechte en warme belangstellinghet prijs stellen opliefde voor de kunst
3.voorwerp van liefdezijn eerste liefde

Bron: Van Dale

Wat is liefde eigenlijk? Voor mij is de liefde: diep gericht zijn op de ander, zonder jezelf daarin te verliezen.  Een onbaatzuchtige, gevende houding. Liefde heeft niet te maken met je eigen “ik”, maar het beste met de ander voorhebben.  Als het ware in elkaar opgaan en samensmelten (zonder dat het klef wordt) . Blij zijn als de ander blij is, verdrietig zijn als de ander verdrietig is.

 

Er was eens…

Een naïef meisje die geloofde in sprookjes, prinsen op witte paarden en happily ever afters, of te wel ik! Ik was een  onzeker puber en dolgelukkig als ik maar een beetje aandacht kreeg van het andere geslacht. Ik heb een langdurige relatie achter de rug  die heel naar is geëindigd en daten was niets voor mij  ( echt de meest bizarre dates gehad en mannen tegen gekomen). Enorm beschadigd door de liefde besloot ik:  geen mannen voor mij,  leerde mijzelf lief te hebben en kwam tot geloof. Mijn enige liefde was die  voor Jezus Christus totdat ik manlief ontmoette… Het was liefde op het eerste gezicht. Ik stelde me open voor de liefde en ontving in overvloed en kon weer liefde geven. Na vier jaar daten vroeg hij mijn ten huwelijk in een bootje op het water. Een jaar later op 4 – 4 -14 stapten we in het echte huwelijksbootje. We volgden geen pre-marriages course  (een huwelijks-voorbereidings-cursus die in veel kerken en online wordt aangeboden). Onze beide levens ( voor onze eerste ontmoeting)  waren al een hele cursus op zich.  Daarnaast hebben we vijf jaar lang “gedate”( en dat is zo leuk en zo’n aanrader), want daten is weten. We hebben voordat we gingen trouwen wel duidelijk uitgesproken “in voor en tegenspoed” en al onze verwachtingen, twijfels en verlangens aan elkaar kenbaar gemaakt.  Zo stapten we ons huwelijk in, nu bijna zeven jaar geleden.

Let love guide your life

Laat liefde dé leiding van je leven zijn is één van mijn levensmotto’s. Het leven is niet altijd wat je ervan verwacht, vaak geeft het leven allerlei wendingen, uitdagingen en verrassingen. Hoe ga je hier zelf mee om? Hoe ga je hier samen met je partner mee om? Ik geloof dat we in een maatschappij leven waar het veelal draait om ik, ik, ik en ik. Liefde is juist gericht zijn op wat de ander wil. Liefde kan zoveel  moois geven, zoveel vreugde, zoveel geluk. Als je niet op de juiste manier omgaat met de liefde brengt ze je haat, verdriet en leed.
Manlief en ik hebben voor een aantal hete vuren gestaan, maar telkens werd het vuur in elkaar, onze sparkling, meer en meer aangewakkerd. Laatst hadden manlief en ik een interview met een heel lieve dame die voor haar studie ons het hemd van het lijf vroeg betreft onze relatie en huwelijk. Het was een open en kwetsbaar gesprek wat bevestigde dat het onze onvoorwaardelijke liefde voor elkaar is wat ons versterkt en verbindt.

Als je allebei geeft, zal je allebei ontvangen.

De bovenstaande quote kreeg ik van mevrouw Druis, een heel wijze, oude vrouw. We lagen, jaren geleden, samen op de longafdeling in het ziekenhuis van Ede en ze vertelde haar intrigerende verhaal over de oorlog en haar huwelijk. Ze was zeventig jaar getrouwd geweest en ik vroeg haar hét geheim… ‘Nou, Daphne, als je allebei geeft, zal je allebei ontvangen.’ Deze quote heb ik op de tafel van mijn hart geschreven. Wat als je even niet kunt geven? In de tijd dat ik ziek werd, na mijn bevalling, kon ik weinig geven, maar kreeg ik ontzettend veel van mijn man. In de tijd dat de vader van mijn man op sterven lag ( op wonderbaarlijke wijze leeft hij nog! Godzijdank!), hij overuren op zijn werk draaide,  bijkomende familietaken kreeg én manlief daarnaast ook nog ons huis (ver)bouwt, kon hij weinig geven, maar kon ik hem weer in overvloed geven. Momenteel zitten we beide weer in de geef-fase, waar ik heel dankbaar voor ben. En nu is het bijna Valentijnsdag… vorig jaar boekte manlief een nachtje Hotel in Amsterdam. Dit jaar kook ik thuis uitbereid voor manlief ( ja, de liefde van de man, gaat door de maag…) als dochterlief op bed ligt. Je moet een beetje creatief zijn in deze tijd…

Cursus Let love guide your life

Ik heb op mijn hart om een liefdescursus op te zetten, een laagdrempelige, online cursus waarin je in zeven dagen een beetje meer sparkling in je relatie kunt creëren. Ik ben de cursus momenteel aan het uitschrijven maar hoop deze in het voorjaar aan te bieden. Daarnaast ben ik vanuit mijn bedrijf Veroda met een nieuw concept bezig econsulting & ecoaching. Naast mijn visie “true beauty lies within” op het gebied van beauty en make-up help ik je ook graag in de liefde. Ik wil je graag helpen, jij die vragen hebt over je schoonheid,  jij die vragen hebt over je relatie, jij die vragen hebt over je huwelijk of jij die wilt leren meer van jezelf te houden. Let love guide YOUR life!

Veel liefs,
Daphne Veronique

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s