Spread the sparkle and celebrate!

Een nieuw jaar ligt voor ons, een oud jaar ligt achter ons. Koesteren wat geweest is en uitzien naar wat komen gaat. Hoe waren jouw feestdagen?  December begon voor mij sprankelend, hoopvol en een bomvolle agenda in de salon, daarnaast uitzien naar de kerst en oud & nieuw. Dit werd een maand met een zwart randje door de tweede lock-down, waardoor o.a. mijn bedrijf haar deuren voor de tweede keer moest sluiten. Maar ik probeer overal het beste van te maken en denk dat je soms zelf de slingers moet ophangen,  wat glitters moet rondgooien als het om je heen minder glimt en sprankelt  en het leven vieren.

Vier keer vieren  wat je vieren kan!

Normaal gesproken vieren we in deze feestmaand elke week een verjaardag, is het een feestje in mijn salon en vieren we Sinterklaas, Kerst én oud en nieuw. Het eerste feestje…Sinterklaasavond! Als kind keek ik altijd enorm uit naar dit traditionele feest. Surprises en gedichten maken vond ik fantastisch en mijn moeder verstopte de cadeaus altijd door het hele huis. Vandaag begon the party overdag al met een verkleedfeest ( dat vindt mamma helemaal niet erg) en het bakken van  #glutenvrije kruidnootjes ( Peaks Free From heeft een geweldige mix , een aanrader!!). Aan het einde van de middag kwamen opa en oma Poes, mijn ouders  hebben twee katten 😅 en met een creatieve dochter heeft iedereen zo’n beetje een bijnaam gekregen. Zo ben ik prinses en haar vader dé koning, maar nu weer terug naar de goed heiligman , die overigens gewoon Sint heet, aldus de woorden van Abigaïl. Opa en oma arriveerden en de pan erwtensoep kwam op tafel. Dochterlief zou na het eten een aantal cadeaus krijgen (“Something she want, something she need, something to wear and something to read” is een beetje de leidraad). Ik weet niet hoe lang een gemiddelde Sinterklaasavond behoord te duren, maar die van ons duurde welgeteld 10 minuten (afgerond naar boven), het cadeaupapier werd verscheurd alsof haar leven ervan af ging. Feestelijk was het in ieder geval.

Deze maand zijn ook mijn zus, zwager en schoonvader en de extra oma van Abigaïl jarig.  Door de strenge maatregelen konden de feestjes deze maand niet doorgaan Op de dag dat mijn schoonvader jarig was, 14 december jl. , hield minister-president Rutte ook zijn toespraak. Door de stengere maatregelen mochten we mijn schoonvader niet bezoeken. Hij woont sinds de zomer in een verpleegtehuis nadat hij, door een mislukte hartoperatie, zijn zicht verloren heeft, hersenbeschadiging en halfzijdig verlamd is geraakt. Diezelfde avond kreeg ik te horen dat mijn bedrijf weer dicht moest, tijdens de beste maand van de salon. Het was alles behalve een feestelijke dag, maar ondanks het verdriet stonden we wel in dankbaarheid stil bij het leven van mijn schoonvader. Pannenkoeken vinden we allemaal een feestje om te eten en  ik ben een stapel voor mijn schoonmoeder en ons gezin gebakken tussen de tranen door. Ondanks alles blijven we vieren, wat we vieren kunnen en dankbaar voor wat wel is.

Driving home for Christmas, oh nevermind, ben al thuis…

En zo “sjeesden” we de kerst in.  We waren de hele kerst thuis, en ik vond het heerlijk!! Kerstavond begon met een romantische datenight. We bestelden eten van een lokaal restaurant in Veenendaal wat ik op de dag zelf kon ophalen. Met dochterlief op de fiets kwam ik bij Bite aan en kreeg ik twee enorme dozen – die echt never nooit in mijn fietsmand passen – overhandigd, heel even schoot er in mijn hoofd het verlangen van zo’n enorme  bakfiets, heel even maar hoor, maar ik geef toch echt voorkeur aan mijn gouden diva fiets. Soms best irritant dat ik mooi boven praktisch verkies.
“Pappa bellen!” hoorde ik Abigaïl ineens zeggen. Ik nam de wijze raad van mijn dochter op en belde manlief die direct hulp kwam bieden #mijnprinsinzijnstalenwagen Het eten was heerlijk voorbereid en ik hoefde thuis alleen maar alles op te warmen en de borden op te maken. Het was voor mij een feestje om zorgeloos te kunnen genieten van eten met al mijn voedselintoleranties. Kerst was vooral veel samenzijn als gezin.  Van alles-is-bijna- roze-ontbijtjes en digitale kerstdiensten beleven tot samen kerstkoekjes bakken en op speeltuinenjacht. Van kersliedjes zingen tijdens het pannenkoeken bakken ( ja, alweer)  tot sterretjes afsteken in de donker. En als onze dochter op bed lag, offerde mijn man zich op om met mij kerstfilms kijken met te veel wijntjes en naturel chips… ik kreeg zelfs van de jumbo een mailtje dat de “lays naturel dubbel geribbeld chips”  mijn meest gekochte product van het jaar was. Oeps!!Misschien als goede voornemens deze meenemen? Nee, mijn guilty pleasure.  Ondanks alle omstandigheden heb ik een bijzonder mooie kerst mogen vieren. #jemoetzelfdeslingersophangen

Auw & nieuw & wellness

De laatste dag van het jaar vind ik altijd erg bijzonder. Voor mij een  mijlpaal, een dag van reflectie en mijmeren over het toekomstige jaar wat voor me ligt.  Oudejaarsdag vierden we dit jaar bij mijn schoonmoeder. Sinds we ouders geworden zijn ben ik een beetje een burgertrutje geworden en heb ik momenteel behoefte aan rustige avonden in plaats van wilde feesten, partijen en raves tot diep in de nacht #momlife Op deze dag kreeg ik les in het bakken van oliebollen.  Nu heb ik nog nooit oliebollen gebakken en nu moesten ze ook nog eens glutenvrij. Via mijn vriendin, die coeliakie heeft,   kreeg ik een  glutenvrij recept. Mijn schoonmoeder is een heuse keukenkoningin en heeft veel bakervaring dus ik had er alle vertrouwen in.  De oliebollen lukten en smaakten heerlijk.
Vandaag was het vandaag de verjaardag van oma Woef, mijn surrogaatmoeder en dé extra oma van Abigaïl. Drie keer raden hoe oma Woef aan haar naam komt? Juist, ja! Ze heeft een hond. We besloten een boeket bloemen te brengen en toen we aankwamen werden er buiten in de veranda oliebollen gebakken. Abigaïl wilde die maar wat graag proeven en we bleven even een kopje thee drinken. Oma Woef kreeg haar cadeautjes en Abigaïl zat er met haar neus bovenop. In haar enthousiasme sprong ze op terwijl oma Woef naar haar toe boog wat resulteerde in een kopstoot!  Met Abigaïl was er niets aan de hand, maar met oma Woef helaas wel. Ze had haar neus al twee keer eerder gebroken en de plek was enorm broos. Ik schrok enorm en voelde schaamte opkomen…mijn dochter breekt de neus van haar oma, op haar verjaardag . Het wordt weer auw & nieuw om nooit meer te vergeten. Het was natuurlijk per ongeluk.. maar zo pijnlijk.  Ze zouden, in dit geval, driejarigen ook moeten verplichten tot de 1,5 meter afstand.
Oudjaarsavond mocht ik voor het eerst weer zingen tijdens de allerlaatste kerkdienst van het jaar. Dat was een feestje om dit te mogen doen en de dienst vloog voorbij. Zingen is één van mijn passies. De avond sloot ik bubbelend af met manlief in het bubbelbad met bubbels. Ik was zo moe, dat ik na middennacht direct in slaap vielen. Maar net voor middennacht werd ik weer wakker om  zoenend het nieuwe jaar in te luiden.
Nieuwjaarsdag begon met een prachtige zonsopgang en onze dochter die als gewoonlijk weer eens uitsliep, maar dit keer tot tien uur. Na het ontbijt wilde madame ook graag bubbelen en hadden we samen onze eerste  wellnessdag samen in bad en de  sauna. Een relaxte start van het jaar, als je ’t mij vraag.  Verder hebben we de hele dag fikkie gestoken en marshmallows geroosterd.  ’s Avonds was helaas minder relaxt, ik ben ziek geworden omdat ik gluten binnen had gekregen. Ik zal de details besparen.
De zon komt op, maakt de morgen wakker. Mijn dag begint met een lied voor U. Tienduizend redenen tot dankbaarheid. 1 januari 2021

New year, new dreams and plans, it’s all in God hands

 

Wat zal dit jaar ons gaan brengen? Geen idee! Ik hoop dat je net als ik verwachtingsvol bent. We kunnen ons verleden en dingen die ons overkomen niet veranderen, maar we kunnen de waardevolle momenten koesteren en vasthouden. Sommige momenten moeten we loslaten of leren te accepteren. Is dat makkelijk? Nee, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Laats zei iemand tegen me dat ik de  lockdown maar moest zien als vakantie, ze  zou ook wel niet willen werken.  Het verschil is dat zij in loondienst is en ‘gewoon’ doorbetaald krijgt tijdens de vakantie of de lockdown. Ik zie deze tijd zeker niet als vakantie, want als ondernemer heb je gewoon geen inkomen als je niet werkt en dat is niet chill. Wij ondernemers weten niet wanneer we weer aan het werk mogen en kunnen, dat geeft onrust en voelt voor mij persoonlijk niet als vakantie. Toch probeer ik van deze tweede lockdown het beste te maken en vertrouw mijn plannen en dromen in Gods handen. Het maakt je leven een stuk makkelijker als je er probeert wat moois van te maken. Het is hoopvol om nieuwe plannen te maken, dromen te hebben en te realiseren. Wat is jou plan voor 2021? Wat is jou droom voor 2021?
Mijn plan is vooral niet te veel te plannen, ik ben van nature nogal een planner,  iemand die honderdduizend hobby’s heeft  en graag alles uit een dag wil halen wat erin zit. Daar wil ik af en toe wel tijd voor plannen), hoor. Ook heb ik een globale werkplanning  gemaakt voor mijn bedrijf en hoop dat die planning gauw van start mag gaan, maar de vooruitzichten zijn niet rooskleurig.  Mijn droom is om meer tijd te creëren voor het schrijven van mijn boek(en), mijn tekeningen en zangskills. Ik verwacht niet dat het lukt om dit jaar mijn eerste boek te publiceren, maar waar een wil is, is een weg. Ik hoop de tweede week van januari een vijfdaagse schrijfcursus te volgen. Wish me luck. Verder blijven genieten van mijn gezin, mijn vriendinnen en dierbaren en vieren wat ik maar kan vieren.  Ik wens je veel liefde, zegen, geluk en gezondheid. Spread the sparkle and celebrate!

Prachtige groet,

Daphne Véronique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s