De schoonheid van leven

Laatst ontving ik een lief  berichtje met daarin de woorden “Ik hoop dat je gauw je leven weer terug krijgt”. Het zette mij aan het denken en het inspireerde mij om te schrijven.  Heb ik dan geen leven momenteel?  Wat maakt het leven waardevol? Is het leven alleen maar de mooie momenten of is het leven een aaneenschakeling van allerlei momenten, de mooie, de prachtige, de nare, de vreselijke, de grappige, de gênante en verrassende momenten die het leven maakt dat we leven?

Moederschap

Er is een leven voor en nadat je moeder (of vader) wordt, één ding is zeker, je leven veranderd compleet.  Mijn avontuur begon bijna drie jaar geleden, toen in een stormachtige (de tijd ging ook nog eens een uurtje terug)  onze dochter Abigaïl geboren werd. Er brak een nieuwe levensfase aan en ik kreeg er een nieuwe rol bij in mijn leven #momlife  De rollen die ontbraken waren de extra zwangerschapsrolletjes, ik viel in korte tijd veel af, was extreem moe en had erg last van hartkloppingen. Natuurlijk gaat je hart sneller kloppen van zo’n prachtig nieuw leven, maar ik voelde dat het niet goed zat met mijn gezondheid. Mijn gevoel klopte en ik bleek helaas ziek te zijn ( je kunt hier meer over lezen in mijn vorige blogs). Geluk is het dat we een gezond kindje in ons leven mochten ontvangen en een  wonder is dat ik mijn zwangerschap en bevalling overleefd heb. Het moederschap heeft mijn leven totaal veranderd, zowel fysiek als mentaal. Mijn lichamelijke gezondheid is dan helaas minde sterk, maar geestelijk gezien voel ik mij sterker dan ooit.

Vriendschap 
Je sociale leven veranderd ook enorm
als je ouder(s) wordt. Zo kon ik eerst opladen van een wild avondje stappen met een vriendin, zo laad ik nu op van een rustig avondje thuis. Je bent 24/7 bezig met grootbrengen van je kind
(opvoeden vind ik zelf niet het goede woord voor deze grote levenstaak, je bent ook voor het eerst ouder en alles is nieuw en ontdekken) en dat kost veel energie voor elke ouder.

Ik merkte in de tijd dat ik ziek ben geworden echt wie er voor mij klaar stonden en begrip hebben voor mijn nieuwe leven. Het werd mij dan soms ik kwalijk genomen als ik koos voor mijn gezondheid in plaats van een feestje waar ik dan vervolgens een halve week van moet bijkomen.. Mijn leven is redelijk georganiseerd en ik kan niet heel flexibel zijn. Ik moet elke ochtend om dezelfde tijd mijn medicatie nemen, anders raakt mijn lijf van slag. De afgelopen 2,5 jaar sliep ik zo’n beetje elke middag om de dag te komen, nu dochterlief bijna 3 jaar is en heeft geen middagslaapje meer nodig, heb ik weer een nieuwe uitdaging.  Gelukkig zijn er ook veel dierbaren om mij heen die er voor mij zijn, meeleven en waar ik mijn leven mee kan delen.

Ondernemerschap 

Al bijna acht jaar mag ik troste eigenaar zijn van mijn bedrijf Veroda. Mijn arts heeft wel aangegeven dat het lastig is een ondernemersleven te leiden in combinatie met mijn gezondheidsproblemen.  Het is ook af en toe erg pittig,  maar zou niets anders willen en het werk wat mij niet meer lukt besteed ik uit. Ik zou niet in loondienst willen werken, want je telkens moeten “ziek” melden  dat wil je niet.  Dan zal ik de baan niet lang behouden,  dat kost de baas enorm veel geld en en geef de baas eens ongelijk als hij of zij mijn contract dan niet verlengen wil.  Lang leven het ondernemen! Werken geeft levensvreugde, vrijheid, voldoening, energie en het helpt je je mind even te verzetten. Van niet werken word je ook niet beter en eerlijk is eerlijk we hebben allemaal inkomen nodig om te kunnen leven. Ik geniet van mijn klanten en zij genieten van de behandelingen. Ik raad iedereen aan om altijd te blijven werken, al is het maar een paar uur per week, het verrijkt je leven.

Ouderschap 
Je liefdesleven staat ook op zijn kop als je ouders bent geworden. Waar je eerst kon gaan en staan waar je wilde en doen wat en waar je maar wilde (;)) heb je nu de verantwoordelijkheid voor een leven, dat van je kind. Je bent naast ouders ook lovers. Wij hebben elke week een datenight en drinken elke avond samen wat zodat we elkaar blijven zien, spreken, horen, voelen en weten wat er in elkaars leven speelt. Ook tijdens de lock-down in het voorjaar vonden we onze momenten samen en zijn we 1 april 2020 begonnen aan een stukje levenswerk, onze tweede verbouwing.

In juni stond ons leven ineens opnieuw zijn kop, de vader van mijn man kreeg een operatie, die helaas is misgegaan. Heel even leek het erop dat we hem zouden verliezen en het is een groot wonder dat hij nog leeft, maar de situatie blijft verdrietig.  Je leven is zo kostbaar en waardevol, dat realiseer je je vaak tijdens  grote ingrijpende gebeurtenissen.

De schoonheid van leven
Het leven is geen sprookje (dat maak ik er graag zelf van) waar we altijd ons happily ever after krijgen. Ik heb geen antwoord waarom ik ziek ben geworden, zoek steeds opnieuw naar een balans in het leven als moeder, vriendin, ondernemer en vrouw.  Ook weet ik  niet waarom mijn schoonvader zo enorm veel te leiden heeft of waarom er in er wereldwijd momenteel zoveel speelt op het gebied van gezondheidsproblemen. Ik weet wel dat ik juist door deze life-changing-events nog meer de waarde en schoonheid van mijn leven  ben gaan inzien. Ik ben dankbaar dat God mij leven geeft en probeer te kijken naar wat wel kan. Ik ben sinds augustus gestart om elke dag iets moois uit mijn leven te tekenen,  ( op mijn insta https://www.instagram.com/ladyveroda/ kun je in het verhaal ART de eerste twee  maandtekeningen ontdekken) en ben verder gegaan met een droom: het schrijven van mijn eerste boek. We kunnen niet terug in ons leven, maar we kunnen wel proberen het mooiste uit het leven te halen en ons leven beleven. Ik  ben er , dus ik leef!

Liefs,
Daphne Véronique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s