Girlboss Veroda Beauty & Wellness

Girlboss

Laatst kreeg ik  van één van mijn klanten een aantal vragen over het ondernemerschap, mijn persoonlijke missie en of ik het bijvoorbeeld spannend vond om als girlboss aan de slag te gaan. Zij inspireerde mij om hierover te schrijven en ik hoop van harte dat iedereen die er ook over nadenkt om een eigen bedrijf op te zetten geïnspireerd wordt en er voor zal gaan. Lang leve de girlbosses  (and boybosses natuurlijk)! 


Generaties ondernemen
Het ondernemen zit in mijn bloed. Mijn ene opa had vroeger zijn eigen pottenbakkerij (voordat alle potten, kopjes en schoteltjes geïmporteerd werden vanuit het buitenland, want daar was namelijk niet meer tegen aan te bakken). Mijn andere opa was technisch tekenaar en ontwierp bijvoorbeeld medische instrumenten en zijn vader, mijn overgrootvader, had zijn eigen schildersbedrijf, daar weet ik helaas niet zoveel van. Wat ik wel weet is dat ik, toen ik heel jong was, al wist dat ik voor mijzelf wilde werken. Ik ben veel te eigenzinnig ( of eigenwijs ) om voor een baas te werken. Wel vond ik dat ik eerst ervaring in anderen bedrijven moest opdoen, dus ben ik de eerste jaren in loondienst gegaan voordat ik in 2013 mijn eigen onderneming startte. Ik heb veel geleerd van mijn verschillende werkervaringen en collega’s, maar wat voelde het goed toen ik mijn ontslagbrief schreef en vervolgens mijn eigen bedrijf kon beginnen. Ik vond het niet spannend, omdat het mijn droom was die in vervulling kon gaan. Mijn bedrijf Veroda Beauty & Wellness werd geboren en ik kon voor mijzelf gaan werken. Niet iedereen in mijn omgeving reageerde positief op mijn keuze om te gaan ondernemen.  Ik werd uitgelachen, belachelijk gemaakt en zelfs  beledigd, maar ik hield vol. Ik ben een doorzetter en liet mij hierdoor niet kisten. Ik kreeg veel steun  van mijn man en vriendinnen en daarnaast door mijn geloof in Jezus Christus. Afgelopen januari mocht ik mijn zeven jarig bestaan vieren.  Ik ben dankbaar voor mijn bijzondere klantenkring, want zonder deze prachtige mensen kan ik dit mooie werk niet doen. 

Mijn Visie en Missie 
In alles kan ik schoonheid zien of ontdekken. Soms moet je heel goed kijken voordat je dit kunt ontdekken, soms zie je het direct, maar iedereen en alles heeft iets moois gekregen. De maatschappij spiegelt ons een bepaald schoonheidsideaal voor, dat vind ik jammer. Want wie bepaald wat schoonheid is? Als jong meisje was ik erg onzeker over mijn uiterlijk en waarom eigenlijk vraag ik mij nu regelmatig af? Ik kwam er al gauw achter dat heel veel vrouwen onzeker zijn over hun schoonheid. In mijn vakgebied draait het veelal om uiterlijke schoonheid, maar ik merkte dat ik hier geen voldoening  en geen zelfvertrouwen uit kreeg. Ik ontdekte mijn waarde en besefte dat mijn schoonheid veel meer is dan mijn uiterlijk. Ik ben waardevol en mooi om mijn kwaliteiten, mijn eigenschappen, karakter, gaven, talenten die ik gekregen heb en mijn persoonlijkheid. Ik geloof dat echte schoonheid van binnen zit. Ik vind dat karakter, eigenschappen, je persoonlijkheid en uiterlijk samen iemand mooi maakt. Schoonheid is uniek, schoonheid is persoonlijk. Dat maakt mij mooi en dus iedereen mooi! Zo ontstond mijn visie voor mijn bedrijf:
True Beauty lies within 
Jij bent mooi omdat je uniek geschapen bent. Je bent waardevol, met al je gaven, talenten, eigenschappen en karakter en persoonlijkheid.
Mijn missie is om vrouwen die ik mag ontmoeten en behandelen te inspireren. Ze vertellen dat ze prachtig zijn, zoals ze gewoon zijn. Ze meegeven goed voor zichzelf te zorgen, zodat ze weer opgeladen, ontspannen en vol energie kunnen zorgen, ondernemen, werken en genieten.


Be a real girlboss or boyboss
Je eigen onderneming starten is iets heel  bijzonders. Ondernemen geeft vrijheid. Ik mag mijn eigen werktijden bepalen, bedenken met welke producten ik werk, wie ik mag behandelen. 
Ik zeg altijd: “Ik werk altijd en niet”.  Ik vind werken heel leuk en ben elke dag wel met iets voor of van mijn werk bezig, dat hoort erbij.
Ondernemen is  het durven nemen van risico’s.  Je moet kosten maken, investeringen doen en je weet niet altijd wat je binnenhaalt aan het einde van de maand. Dat is ondernemen.
Mijn doorzettingsvermogen, wilde ideeën en ambities hebben ervoor gezorgd dat ik mijn bedrijf kon starten. Ik denk dat het belangrijk is dat je weet wat je talenten zijn en wat je valkuilen zijn. Zo besteed ik mijn financiële administratie uit, zodat ik mij kan richten op wat ik wel heel  goed kan. Ik ben gedisciplineerd, ben goed in mijn vak en ben dankbaar voor mijn vaste klantenkring.  Wees vooral jezelf, er zijn al zoveel anderen.  Mijn persoonlijke benadering en openheid zorgen ervoor dat mijn bedrijf succesvol is. Voor mij betekent succesvol dat je je gelukkig word van wat je doet en ik anderen gelukkig kan en mag maken. Wil je ook een eigen bedrijf beginnen? Zet op een rijtje waar je goed in bent, waar je minder goed in bent, wat jouw kracht is en wat je wil bereiken.
The sky is the limed!  
1.Wees moedig, niet bang. 
2.Geloof in je kwaliteiten en talenten .
3.Zorg voor eigen startkapitaal.
4.Geef en je zult ontvangen.
5. Be real! Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen.
6. Wees eerlijk.
7. Geef nooit op!


Succes met het waarmaken van jouw dromen.

Liefs,

Daphne Véronique

Girlboss Veroda Beauty & Wellness
Be real! Credit picture to Regina van de Munt
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s