Happy new year

Het jaar 2019 is bijna aan haar einde. Een jaar vol mooie momenten, avontuurlijke momenten en af en toe minder mooie momenten. Ik vind het laatste stukje van het jaar altijd een bijzondere tijd. Een tijd van reflectie, tijd om samen te zijn met mijn gezin en dierbaren en een tijd van nieuwe plannen en dromen en de goede voornemens. It’s a new year, new dreams and plans, it’s all in Gods hands.

Reflectie 

Wauw! Is het eerste woord wat in mij opkomt als ik terugkijk op het afgelopen jaar. Ik mocht dit jaar naar Mexico vliegen, waar ik de bruidsmake-up van mijn zusje mocht verzorgen en de liefde mocht vieren tijdens haar bruiloft aan het strand van.. Ook vierde mijn man en ik ons vijfjarige trouwjubileum.  Elke jaar kiezen we een andere stad uit in binnen of buitenland om stil te staan bij ons huwelijk, onze relatie, onze dromen en liefde. Afgelopen jaar was dat Havanna op Cuba. Een aanrader ( cuba en samen je trouwdag vieren) Celebrate love! Een ander hoogtepunt was mijn studiereis naar Israël.  Mijn  twee passies kwamen samen. Mijn passie voor het schoonheidsvak en mijn passie voor Jezus. Samen met een groep collega’s  bezochten we de fabriek, het laboratorium en de dode zee, waar de schoonheidsproducten vandaan komen.  Daarnaast bezochten we de oude stad Jeruzalem, het bruisende Tel Aviv en ontstond er een bijzondere vriendschap tussen mij, Annemarie en Ineke. Dankbaar! De graftuin en de olijfberg maakte diepe indruk. Een dieptepunt van afgelopen jaar was het ziekenhuisbezoek afgelopen zomer, toen geconstateerd werd dat mijn schildklier geheel gestopt is met werken en ik ben geheel afhankelijk geworden ben van medicatie en moet leren leven met een chronische ziekte, de gevolgen en klachten daarvan. Zo moest ik op mijn gezondheidsproblemen stoppen met zingen in de band en moet ik alle keuzes tegen elkaar afwegen of ik iets wel of niet kan doen. Dat doet wat met je, maar ondanks mijn omstandigheden ben ik hoopvol en dankbaar. Het heeft mij dichter bij God gebracht en ik ben bewuster en intenser gaan leven. Ik vier het leven  maar al te graag en maak het liefst van alles een feestje. Ik leef vanuit dankbaarheid en probeer van alles het beste te maken.  Valt niet altijd mee, maar ik probeer het in ieder geval.  Celebrate life!  Ik sta ook graag stil bij onze verjaardagen. Ik ben dol op themafeestjes en dit jaar organiseerden we een cocktailparty voor onze vrienden. Ook mochten we de tweede verjaardag van onze dochter vieren.  Samen een dagje naar de dierentuin en pizza’s eten. Haar eerste zin “pappa pizza eten”  was een zeer bijzonder cadeau voor ons!

Mooie dromen en goede voornemens

Ik ben er zo eentje! Zo eentje van dé goede voornemens en van (dag) dromen. Ik vind het symbolisch mooi om elk jaar te kijken wat ik in het nieuwe jaar anders, beter en mooier zou kunnen doen dan het jaar ervoor. Ik zie het als leer- droom- en groeimomenten! Zo had ik afgelopen jaar hét voornemen om een nachtje alleen weg te gaan ( om te kunnen schrijven aan mijn boeken). Dit is gelukt en het beviel zo goed dat ik het komende jaar mij voorneem minimaal 1 nachtje alleen weg te gaan. Het geeft jezelf een fijn gevoel als je jezelf dingen voorneemt te doen of anders te doen. Ik ben echt een veel leukere ( en relaxte) moeder en vrouw als ik werk,  me-time inplan, stille tijd neem en mediteer. Dus mijn voornemen  is dat ik het komende jaar dé tijd inplan om te mediteren, te werken, stille tijd neem en me-time inplan. Hopelijk gaat  mij dit lukken! Een ander voornemen van 2019 was datenight. Mijn man en ik hebben het afgelopen jaar elke week een date gehad. Komende jaar gaan we door met dit goede voornemen. Ik kan het iedereen aanbevelen om elke week tijd voor elkaar vrij te maken. En dat kan heel simpel van een kopje koffie drinken op de bank tot een uitgebreid diner voor twee koken thuis als de kinderen op bed liggen. Of samen een avondje en dagje uit  bijvoorbeeld 1 keer per maand, omdat elke week oppas regelen voor iedereen een uitdaging is). Vier de liefde in ieder geval! Nu is het de allerlaatste dag van het jaar 2019.. en ik droom al  van het jaar 2020. Manlief en ik hebben één grote droom, namelijk ons huis verbouwen. Toen ons huis kochten droomden we ervan om van het bestaande huis een uniek thuis te maken. Nu hopen we het komende jaar het huis nog meer in ons droomhuis te mogen veranderen. Ik droom er ook van om mijn eigen boeken schrijven. Ik ben met twee concept boeken bezig en hoop in het komende jaar een paar hoofdstukken verder te komen ( valt niet altijd mee #momslife #girlboss). Ik denk dat het een kwestie is van dromen omzetten in plannen. Oh. ja..en ik heb nog een uitdaging aangeboden gekregen van mijn dierbare klant/vriendin de selfiequeen Tineke: elke dag een selfie maken haha. Dus je gaat me nog heel wat zien het komende jaar..is het plan.

New year, new dreams and plans, it’s all in Gods hands.
Hoe mooi onze dromen , onze plannen en voornemens ook zijn. Alles is betrekkelijk en relatief. We hebben eigenlijk alleen maar het moment. Ik hoop dat we ons allemaal realiseren dat we niets in onze eigen handen hebben. Alles ligt in Gods hand. Ik denk wel dat Hij ons gaven, talenten, inzichten en dromen geeft om deze in ons leven in te zetten. Wat zijn jouw dromen? Wat zijn jouw plannen en wat zijn jouw voornemens? Ik wens je een prachtige oudejaarsdag en een gezegend nieuw jaar. Dat je je dromen mag omzetten in plannen en doelen en geniet met volle tuigen van elke dag. Elke dag is uniek, ze komt nooit meer terug. Maak er wat moois van, ook als je een day-off/baaldag hebt, die mogen er ook zijn, dan kunnen we weer extra genieten van alle mooie dagen. Mooi uiteinde.
Liefs,
Daphne
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s