The Beauty of dreaming

Als idealist heb ik altijd grote dromen en ambities. Ik heb vaak en veel wilde ideeën of plannen, dat mijn hoofd vaak overloopt. Je bent jong en je wil wat. En je kunt nog zoveel willen, maar je dromen kunnen soms anders uitkomen dan je in eerste instantie had gedroomd. Schrijven is voor mij dé manier om al mijn dromen helder te krijgen, ze realistisch te maken en mijn hoofd leeg te maken of gewoon om mijn verhaal, mijn droom te vertellen. Dromen doet hopen.

Mijn droom
Als jong meisje droomde ik ervan om zangeres te worden. Ik zing zolang ik mij kan herinneren. Een passie, waar ik mijn gevoel een plekje kan geven. Ik volgde pianolessen, zat op koren en zangles, vooral solo’s vond ik geweldig.  Ik wist al gauw dat er maar weinig zangeressen “doorbreken” dus bedacht ik kunstenares te worden. Voor de creatieve vakken behaalde ik altijd hoge cijfers en omdat ik niet kon kiezen deed ik aan tekenen, schilderen, ontwerpen, kalligraferen en maakte ik sierraden. Mijn vader ontwierp huizen,  zijn vader, mijn opa had vroeger zijn eigen pottenbakkerij en mijn ander opa tekende medische instrumenten en was klokkenmaker. Allemaal creatieve mensen, dus het leek mij wel wat om naar de kunstacademie te gaan. Een eigen aterlier. Ik ben te eigenwijs om voor een baas te werken, dus het leek mij perfect.  Mijn ouders, die het beste met mij voorhebben, vonden dit geen goed plan, aangezien er niet veel werk in te vinden is als kunstenaar. Make-up, schoonheid en mode vond ik altijd al fascinerend. Ik stelde mijn droom bij en ging na de mavo in 2003 naar Utrecht, waar ik de opleiding tot schoonheidsspecialist, visagist en masseur volgde.  Mijn stage was té gek, namelijk een privé beautycentre “De Meijerhorst”. Gelegen in de bossen in Maarsbergen. Er was ook een bruidsuite, waar ik de catering  voor mocht verzorgen. Ik leerde enorm veel tijdens deze stage en droomde van mijn eigen beautycentre.. Deze droom kwam uit, ik kreeg de kans om in 2013 mijn eigen bedrijf op te zetten, Veroda Beauty & Wellness. Ik ontwikkelde een eigen behandelmethode waarbij massages een essentieel onderdeel van de behandeling vormen. Ik ontwikkelde ook de VERODA make-upworkshop. In 2015 werd ik benaderd door RTL4 en was ik te zien op televisie. Na de tv-opname kreeg ik er elke week nieuwe klanten erbij en groeit mijn bedrijf nog steeds.  Ook startte ik Waxlady, de enige waxsalon in Veenendaal voor vrouwen en waar je terecht kunt  voor de Brazilian wax. Het leuke aan mijn werk is het persoonlijke contact, de gesprekken met mijn klanten, het luisterend oor wat ik kan bieden en de adviezen die ik mag geven.

Trots op mijn bedrijf..
waxlady website
Een onderdeel van mijn bedrijf Veroda

Onhandig..
Eind 2015 kreeg ik erg last van pijn in mijn handen en besloot in begin 2016 om toch maar naar de huisarts te gaan. Ik werd doorgestuurd naar het handencentrum. Ik ben hypermobiel (té lening), mijn beide handen waren overbelast, had twee triggerduimen en er zat een knobbeltje in mijn linkerhand. Ik kreeg twee brezen om mijn handen rust te geven. Ook had ik een afspraak met de plastisch chirurg om het knobbeltje te laten onderzoeken. De afgelopen maanden heb ik therapie gehad voor mijn beide handen.lady veroda choos me

Operatie Hand
Eind april ben ik geopereerd aan mijn linkerhand, het knobbeltje was een goedaardige cyste. Ik liep zenuwachtig de operatiekamer in en zag tot mijn verbazing dat de tafel klaarstond voor de rechterkant. “uh, ik moet links geopereerd worden he?” stamelde ik. “Oh ja, dat was ook zo, verontschuldigde de chirurg.  De assistentes begonnen direct alles goed te zetten voor de operatie en toen mocht ik plaat nemen op de bank. Mijn arm werd afgekneld, het voelde alsof je bloeddruk wordt gemeten, maar dan twintig keer strakker. Het nadeel van plaatselijke verdoving is dat je alles kunt horen, zien en ervaren. Er stonden een paar stagiairs om mij heen, die werden weggeroepen met de vraag of ze niet liever bij gynaecologie wilden kijken. Dat is natuurlijk veel interessanter dan een handoperatie. Voor mij was het tijd voor de verdoving. Een grote spuit ging vol mijn hand in en het verbaasde mij hoe snel ik niets meer kon voelen. Ik hoorde de chirurg in de verte praten over hoe groot de cyste wel niet was en dat ‘t logisch was dat ik er pijn aan had. Mijn oren suisde en ik voelde dat ik ging wegvallen. De lieve assistentes die gebleven waren probeerde mij te kalmeren.  Na de operatie werd mijn hand verbonden en mocht ik weer opstaan. Ik probeerde te sta, maar viel weer bijna flauw. Ik werd naar een rustkamer gebracht waar ik na een poosje weer opknapte en naar huis kon.

Als je dromen moet bijstellen..
De hechtingen zijn er deze week uitgehaald en de wond zit bijna dicht. Ik vroeg de chirurg of ik de volgende dag aan ’t werk zou kunnen gaan.  Ze keek mij aan en schudde haar hoofd. “Je kunt nog niet eens een vuist maken, dus je moet je werk heel rustig opbouwen hoor”  waren haar woorden. Ik schrok en dacht aan de klanten die ik allemaal moet bellen. Ook had ik een afspraak met mijn handtherapeut. Hoopvol stapte ik de ruimte binnen. Ik heb de afgelopen maanden rustiger aan gedaan. Met de operatie erbij hebben mijn handen veel rust gehouden. Hij bekeek mijn handen en voelde de pezen. Ik vertrok mijn gezicht, want het was nog steeds pijnlijk. Ik vroeg hem wanneer ik ons huis kon gaan schilderen. Hij keek mij verbaasd aan en zei “Je pezen zijn beschadigd, met dagelijks oefeningen kun je parttime werken, maar zwaar werk zal je niet meer kunnen. Aan schilderen moet je nog niet denken”.  Ik had gehoopt dat met voldoende rust mijn handen zich zouden herstellen, ik ben pas 29 jaar oud en heb zoveel dromen voor mijn bedrijf Veroda Beauty & Wellness.

Geloof in de schoonheid van je dromen
Als er een deur sluit, opent er ergens anders weer een raam en ” When nothing goes right go left”.  Als er een droom niet uitkomt, waar je hard voor en aan hebt gewerkt, doet pijn. Ik ben vol passie aan mijn droom begonnen. Ik ontmoet elke keer weer bijzondere mensen tijdens mijn werk, mag  er voor hen zijn en ze iets moois meegeven. Wat kun je doen als er een droom in duigen lijkt te vallen? Je kunt indommelen, in slaap vallen of zelfs in winterslaap gaan. Of je kunt jezelf wakker schudden en een nieuwe droom maken. Je bent zelf in staat om van je leven wat te maken. Het leven is een cadeau, wat je zelf kunt inpakken en uitpakken. Iedereen krijgt vroeg of laat zijn/haar portie wel. Het is maar net wat je ermee doet. Ik geloof nog steeds in de schoonheid van mijn dromen.dream ladyveroda
Natuurlijk ben ik teleurgesteld en baal ik er enorm van dat mijn handen niet meer de oude worden, dat doet pijn. Dat moet ik eerst een plekje geven. Ik kijk vooruit naar wat ik wel kan. De dingen die ik niet kan doen probeer ik  uit handen te geven. Dat valt niet mee voor een controle freak, die graag zelf de touwtjes in handen houdt. Mijn droom hoef ik niet op te geven, misschien ontstaat er een nog veel mooiere droom. Of ben ik stilgezet om te realiseren dat ik al een droomleven heb. Ik ben getrouwd met de man die mijn stoutste dromen overtreft, we hebben samen een prachtig plekje waar we alleen maar van konden dromen. Ik ben gezegend met mooie, liefdevolle vriendinnen  die altijd voor me klaarstaan en altijd geloven in mijn dromen.

Lieve Harmke, Idwer, Melissa, Margot, Marleen, Ellen en Bianca, jullie zijn mijn beste vriendinnen, die altijd voor mij klaarstaan en  altijd in mijn dromen gelooft hebben. Jullie zijn droomvriendinnen!

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams..

Op naar een hoopvolle toekomst met mooie dromen!

Liefs,
Lady Veroda

Advertentie

Eén gedachte over “The Beauty of dreaming”

  1. Lieve Veronique, ik weet zeker dat er nog een verassend mooie toekomst voor jou klaar ligt! Ga op zoek naar het hartsverlangen wat Hij in je hart heeft gelegd! Hij laat niet los wat Zijn hand is begonnen te doen! Keep the faith! :* Je bent een kanjer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s