Pure as gold

Vanaf kleins af  aan zing ik, speel ik piano en gitaar. Op mijn wensenlijstje stond o.a. dat ik een keer mijn eigen nummer in de studio wilde opnemen. Voor mijn aanstaande heb ik een eigen lied “Pure as Gold”geschreven en gecomponeerd. Ik volg zangles bij Nicoline van Doorn en had de mogelijkheid om mijn eigen nummer in de studio in Amsterdam op te nemen. Die kans heb ik meteen gegrepen en afgelopen april ben ik met nog een aantal anders leerlingen van Nicoline van Doorn de studio ingedoken. Ook zij hebben een nummer mogen opnemen. Ik was de enige met een eigen song en mocht als eerste mijn nummer zingen, spelen en opnemen. Ik vond het aan de ene kant spannend, maar aan de andere kant was ik vol energie en adrenaline. In de studio stond een fantastisch grote en mooie concert vleugel.

IMG_0348

En ik mocht voor de opname  deze vleugel mijn lied spelen. Wat een feestje! Ik ben achter de vleugel gaan zitten en gelijk begonnen met spelen. De opname werd gemaakt van mijn zang en pianospel, dus tegelijk. Ik heb niet bijvoorbeeld eerst ingezongen of alleen piano gespeeld. Tussendoor kreeg ik van mijn zangdocent Nicoline tips en aanwijzingen, waar ik erg blij mee was. Ze heeft jarenlange ervaring en daar mag ik veel van leren. Ik had wel nog meer willen spelen, maar er waren nog aan aantal dames die mochten. Het was erg leuk om mee te maken en fijn om naar te luisteren.

Zingen

Het was een enorm gave dag, een bijzondere ervaring en super om zo met muziek bezig te zijn geweest. Ik heb er van genoten en zou het zo weer doen.  De opname kreeg ik een aantal weken later opgestuurd. Bijzonder om je eigen nummer terug te horen. Ik heb het lied op CD gezet. Deze eerste single “Pure as Gold”, mijn eerste opname krijgt mijn toekomstige man als uniek verlovingscadeau.

in studio

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s